zondag 16 augustus 2015

Summer time zalm salade


Geen twee zonder drie! Omdat mijn blog net is opgestart, zet ik wat extra receptjes online. Na een ontbijt- en snackidee, volgt hier een lunchreceptje.
Ik kies voor een omega 3-boost (vette vis) die je door zijn kleurenmix een instant zomergevoel geeft! Smakelijk!

Nodig voor 1 persoon:

  • Handvol gemengde sla (reeds gewassen en gesneden)
  • Een halve courgette
  • 1 tomaat
  • Een vijftal olijven (natuur)
  • 100g gerookte vette vis (b.v. gerookte zalm, makreel, heilbot)
  • Voor de dressing: 1 el vers citroensap, 1 kl mosterd, 1 el olijfolie
  • Zwarte peper en zeezout

Bereiding:
  • Maak slierten van de courgette. Gebruik hiervoor een dunschiller met tandjes. Schil tot aan de zadenlijst. Leg die aan de kant (zie tip).
  •  Snijd de tomaat in vier. Verwijder de zaadjes. Leg deze aan de kant (zie tip). Snijd de rest van de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de olijven in schijfjes.
  • Snijd de vis in reepjes.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing. Kruid met peper en zout.
  • Hussel de groenten door elkaar en schik op een bord. Leg er de reepjes gerookte vis op. Besprenkel met de gewenste hoeveelheid van de dressing. Kruid indien gewenst met peper en zout.

Tip:
  • Je kunt de groenteresten van dit recept gebruiken om soep te maken. Doe de groenten in een kom, zet ze onder water en laat een half uur koken met gesloten deksel. Mix en kruid met peper en zout naar smaak. Als je de soep invriest in kleine porties, heb je altijd een gezond tussendoortje in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten