Nodig voor 4 personen:
- 4 kipfilets
- 2 limoenen
- 8 tomaten
- 1 ui
- 1 blik kokosmelk
- Verse groene kruiden b.v. koriander, peterselie
- Groene currypasta
- Kerriepoeder
- Kurkuma
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Meng 6 el olijfolie met 1 el kerriepoeder.
- Snijd de kip in blokjes en doe in een kommetje. Giet er het olijfoliemengsel over en roer goed zodat de olie over alle kipblokjes verdeeld is. Zet even aan de kant.
- Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Meng de kokosmelk, 1 à 2 el groene currypasta (naar eigen smaak), het sap van de limoen en 1 el kurkuma.
- Stoof de ui in 1 el olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe en bak rondom bruin.
- Voeg de tomatenblokjes toe samen met het kokosmelk mengsel. Laat de kip langzaam garen in het sausje.
- Kruid met peper en zout en werk af met fijngesnipperde groene kruiden.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten