Mijn kindjes (en ik stiekem ook ;) ) zijn verzot op chocolade. Ik houd echter niet van de suikerbommen die je terugvindt in de winkelrekken. Dus zoek ik naar alternatieven. Deze bars bevatten alleen maar pure gezonde ingrediƫnten en kunnen zonder schuldgevoel gegeten worden.
Natuurlijk moet je ze niet allemaal tegelijk opeten! Als je chocolade gebruikt met >70% cacao heb je geen last van die vervelende pieken in je bloedsuikerspiegel. Je verstand blijft dus in staat om stop te zeggen ;).
Nodig voor 4 repen
- 70g pure chocolade (>70%). Ik gebruikte hier chocolade met 86% cacao.
- 120g nootjes/zaden/havervlokken/gedroogde vruchten(zonder suiker en zwavel!)
- 1 el vloeibare honing of een ander vloeibaar niet geraffineerd zoetmiddel. Test altijd eerst de zoetkracht en pas de dosering aan indien nodig.
Bereiding
- Smelt je chocolade in de microgolfoven (stand ontdooien) of au bain marie. Zorg dat deze niet te warm wordt. De chocolade moet blijven glanzen.
- Meng er de nootjes/zaden/havervlokken/gedroogde vruchten door.
- Schik bakpapier in een klein vierkant ovenschaaltje en giet er de chocolademix in.
- Laat opstijven in de koelkast of als het snel moet gaan in de diepvries.
- Snijd in vier gelijke repen. Ik wikkelde er een klein strookje bakpapier rond om vieze handjes te voorkomen ;) Mijn spookjes smossen graag...
Tip
Pure chocolade is redelijk zwaar om te eten. Je kunt de chocolade in kleinere blokjes snijden en er pralines van maken. Ik wikkel ze in kleine stukjes bakpapier en rol de uiteinden op. Net snoepjes!
Excuses voor de mindere fotokwaliteit! Ik ben mijn fotoskills nog aan het bijschaven :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten