vrijdag 4 september 2015

Broodpudding...zonder brood

Ik geniet van mijn gluten- en lactosevrij leven, maar sommige gerechten blijf ik missen. Broodpudding is er zo één. Broodpudding betekent voor mij pure nostalgie. Het is een van de baksels die zowel mijn moeder als grootmoeder geregeld op tafel toverden. Maar hoe kun je nu genieten van een stukje broodpudding als je geen brood eet?


Tijd voor een nieuw kookexperiment! Ik ontdekte dat je door enkele ingrediënten te vervangen vaak tot een gezonder alternatief komt dat minstens even lekker is. Ik dook dus mijn keukenkasten in en kwam tot volgend resultaat:


Ziet er niet slecht uit, vind ik zelf :) Hoe begin je er zelf aan?

Nodig voor 1 cakevorm:

  • 180g havermout
  • 1l plantaardige melk
  • 70g boekweitmeel
  • 2el agavesiroop
  • 1 vanillestokje
  • 1kl kaneelpoeder
  • 4 eieren
  • 50g rozijnen of andere gedroogde vruchten in kleine stukjes
  • 20g pure chocolade (min. 70% cacao), gemalen tot hele kleine stukjes
  • Kokosolie om je bakvorm in te vetten

Bereiding:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
  • Breng de plantaardige melk aan de kook samen met de agavesiroop, de kaneel en een vanillestokje dat je in de lengte doormidden snijdt. Verwijder het vanillestokje en schraap er het overige merg uit. Voeg de havermout toe aan de melk en laat inkoken tot een dikke pap. Laat afkoelen.
  • Kluts de eieren en giet ze bij de afgekoelde havermout. Meng goed.
  • Giet er het boekweitmeel bij samen met de gedroogde vruchten en chocola en roer tot je een glad beslag krijgt.
  • Stort het beslag in de ingevette cakevorm en zet 45 minuten in de oven.
  • Echt superlekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten